Plywood


Plywood’un Doğru Kullanımı

Siz Değerli Müşterilerimiz,

SESA olarak sizlere tedarik zincirimizdeki ürünler ile ilgili bilinçli ve akademik bilgiler vermeyi ve doğru yönlendirme yapmayı her zaman kendimize bir zorunluluk olarak görmüşüzdür.

Bu nedenle sizlere sunmakta olduğumuz Plywood ürünleri ile alakalı kısa birkaç doğru bilgi vermek istiyoruz. Günümüzde kullanımı gittikçe artan kalıp malzemesi olan plywood’lar ( film kaplı kontraplak ) brüt beton almak için geleneksel ahşap kalıpların yerini almıştır. Bildiğiniz üzere plywood’lar filmli ve filmsiz olmak üzere ikiye ayrılır.

Bilindiğinin aksine aralarındaki fark dayanıklılık ile alakalı olmayıp sadece beton yüzeyini etkiler. Filmli malzemelerin sıva yapılmayacak yüzeylerde kullanılması doğrudur ve parlak brüt beton almanızı sağlar. Sıva yapılacak yüzeylerde ise filmsiz plywood’ların kullanılması gerekmektedir. Filmsiz malzemelerde alınan beton yüzeyi yine brüt olmakla birlikte parlak değildir. Bu özelliği sayesinde sıva yapılmasına imkan sağlamaktadır.

Bu sebepten ötürü, filmli malzemelerin sıva yapılmayacak yüzeyler oluşturmak için kullanılması, filmsiz malzemelerinde parlak olmayan ve sıva yapılacak yüzeylerin istendiği yerlerde kullanılması uygundur.

Plywood’larda Kalıp Ekipmanlarının Kullanılmasının Önemi

Plywood malzemesi ile birlikte kullanılması gereken yan ürünlerin önemi çok büyüktür.Çünkü, plywood’ların ömrünün uzun olması; hem uygun üretimli plywood’ların seçilmesiyle hem de yan ürünlerin doğru kullanılmasıyla ilgilidir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken birkaç unsuru şu şekilde sıralayabiliriz.

Kenar boyası

Şantiyelerde tam ebat kullanılmayan malzemenin kesilen yerleri kenar yalıtımı için kenar boyası ile yalıtılmaladır. Bu plywood’un su almasını engelleyecek ve ömrünü uzatacaktır.

Kalıp yağı

Yüzeyin aşınmasını engellemek ve kalıptan kolay sökülmesini sağlamak için kalıba girmeden önce ve kalıptan söküldükten sonra, kalıp yağı kullanmanız malzemenin ömrünü uzatacaktır.

Köşe koruma profili

Plywood’lar şantiye ortamında yere düşmesinden dolayı köşeleri aşınmaktadır ve aşınan köşelerden zamanla içerisine suyunda sızmasıyla açılmalar meydana gelecek ve malzemeler parçalanacaktır. Köşe Profili kullanmanız köşelerdeki aşınmayı engelleyecek ve plywood unuz sağlam kalmasını sağlayacaktır.

Bu yüzden SESA malzemenizi uzun ömürlü ve doğru kullanabilmeniz için Plywood Kalıp Ekipmanlarını sizlere sunmuştur.
Konuyu siz değerli müşterilerimize iletir, bu ve benzeri konularda bizlere her zaman aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak yetkili personellerimize danışabileceğinizi belirtmek isteriz.
 
 
Her hakkı Sesa'ya aittir. Copyright © 2010 anasayfa    kurumsal    ürünler    online sipariş    iletişim